Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Άνιση η "μάχη" της σύγκρισης των ψηφοδελτίων Βλαχογιάννη-Πρωτολάτη

Αν γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω και "ξαναναγνώσουμε" τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν από διαφόρους αυτόκλητους ειδικούς, εύκολα καταλαβαίνουμε, ότι η φιλολογία περί άνετης επικράτησης της κ.Πρωτολάτη, μάλλον ευσεβής πόθος ήταν, παρά μια σοβαρή κι εμπεριστατωμένη ανάλυση-έρευνα.
Η σπουδή που επέδειξαν κάποιοι, να προεξωφλήσουν μια νίκη σε μια αναμέτρηση, για την οποία δεν είχαν αποτυπωθεί όλα τα ανταγωνιστικά δεδομένα κι από τους "στρατούς" το μόνο που γνωρίζαμε ήταν οι επικεφαλής τους, φαντάζει σήμερα σαν φτηνή και άκομψη αβανταδόρικη πράξη, πολύ παρωχημένων εποχών.
Η ανακοίνωση των στελεχών αμφοτέρων των παρατάξεων, προκάλεσε  για μεν την κ. Πρωτολάτη δυσάρεστη έκπληξη, για δε τον κ. Βλαχογιάννη κύμα ανάτασης και αισιοδοξίας για νίκη, ακόμα και από την πρώτη Κυριακή.
Δυστυχώς η σύγκριση είναι απελπιστικά σε βάρος της κ.επάρχου, αφού πέρα από τις ατυχείς "μεταγραφές" πολιτικά καμμένων στελεχών (Ακάλεστος, Καρατζάς, Μελανίτης, Χριστόφορος, Πετρόπουλος) τα νέα πρόσωπα που παρουσίασε δεν πείθουν κανέναν για την δυνατότητά τους να βάλουν την Πάρο σε νέα εποχή, όπως μεγαλόστομα ισχυρίζεται.
Κι ο πιό αδαής πολίτης αντιλαμβάνεται, πως ένας δήμος με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις του επιπέδου του δήμου Πάρου, χρειάζεται στελέχη με ειδικό βάρος και δυναμισμό,απαίτηση, που απέχει παρασάγκες από την πρόταση-ανάγκης που εμφάνισε η κ.Πρωτολάτη μέσω ενός ελλιπούς ψηφοδελτίου, που στήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ομαδικές κομματικές μεταγγραφές και ταξίματα διαφόρων ειδών, προς πάσα κατεύθυνση.
Η κοινωνία της Πάρου δεν πείσθηκε από τις κραυγές περί αποτυχημένης δημοτικής αρχής, αφού αυτές εκπορεύονται από μια ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ έπαρχο και το προπαγανδιστικό της επιτελείο.
Η κοινωνία της Πάρου, φαίνεται να κλίνει προς τη μεριά εκείνων, που χωρίς έπαρση, χωρίς εγωισμούς και μεγαλοστομίες προβάλουν σαν εγγύηση και σιγουριά για το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Εμπιστεύεται εκείνους που συνένωσαν τις προσπάθειές τους και τις γνώσεις τους, όχι για την κατάληψη της εξουσίας,ως αυτοσκοπό, αλλά για να κερδίσουν άλλο ένα στοίχημα προόδου της Πάρου!!

2 σχόλια:

  1. Εμπρός λοιπόν,όλοι μαζί στον αγώνα,να εμπιστευτούμε εκείνους που συνένωσαν τις προσπάθειές τους και τις γνώσεις τους για να κερδίσουν άλλο ένα στοίχημα προόδου: να εξαπλωθεί το σκουπιδαριό και σε όσα χωριά κρατάνε ακόμα μια αξιοπρεπή εμφάνιση στους δημόσιους χώρους τους.Μην περιοριστούμε μόνο στα σκουπίδια της Παροικιάς!!!!
    Στο όνομα της προόδου,άσχετα με το πώς την εννοεί ο καθένας,ας τα ισοπεδώσουμε όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αντιλαμβάνομαι τον όρο συνειδητά παριανή, αλλά αν ήσουν συνειδητή πολίτης, θα γνώριζες πως η έλλειψη καθαριότητας προκαλείται όχι από τις πολιτικές συμμαχίες, ή τον όποιο δήμαρχο, αλλά από την γαιδουριά των ασυνείδητων πολιτών.
    Επί πλέον έχω διαθέσιμη για σένα μια έκπληξη:υποψήφιος σωτήρας,με γνήσιο παριανό ψηφοδέλτιο να ρυπαίνει ασύστολα με φυτικά υπολείματα δημόσιο χώρο και μάλιστα άκρως τουριστικό, αδιαφορώντας για τα αυτονόητα και φυσικά τα βαριά πρόστιμα που προβλέπονται. Άυτά για αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή