Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ

Η Κίνηση Ενεργών πολιτών ξεκίνησε την πολιτική της σταδιοδρομία τον περασμένο χειμώνα.
 Για τους γνωρίζοντες τα του χώρου ήταν σχεδόν βέβαιο ,προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα:
Η αδυναμία συγκρότησης συνδυασμού ήταν θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί. Η επιλογή να κλητευθεί ένα βαρύ όνομα με την σημειολογία και την πανεθνική απήχηση του Μανώλη Γλέζου,για να ηγηθεί των διερευνητικών προσπαθειών και να τραβήξει μπροστάρης στο όλο εγχείρημα, υπήρξε και εκ του αποτελέσματος κρίνεται ατυχής. Πολλοί υποστήριξαν οτι το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό ακόμη και για την υστεροφημία του Γλέζου και δυστυχώς παρεξηγήθηκαν.Κάποιοι άλλοι ετόλμησαν να κάνουν ένα βήμα μπροστά: υποστήριξαν πως η πορεία θα κατέληγε στην σύμπραξη με την κ. Πρωτολάτη και επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά, τουλάχιστον όσον αφορά τις προθέσεις και τους στόχους.
Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του "συνοικεσίου" για τους δύο πιθανούς εταίρους.
Ο μεν κ.Γλέζος και η ομάδα του θα κληθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα: στο βρόντο οι κορώνες περί κατάλυσης και κατάργησης του "Καλλικράτη" στο βρόντο οι διακηρύξεις για αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, από δω πάνε και πέρασαν και όλα τα δημοψηφισματικά και έντονα αριστερίστικα που εξαγγέλθηκαν προηγουμένως. Η δε κυρία Πρωτολάτη θα κληθεί να εξηγήσει πως θα συνεργαστεί με αρνητές της νέας νομικής πραγματικότητας, πως αναζητάει φόρμουλα συνεργασίας με πλευρές της πολιτικής που δεν ταιριάζουν "τα χνώτα τους" και γιατί δεν αποτόλμησε να βρεί σημεία επαφής με τον μέχρι πρότινος κολλητό της (πολιτικά φυσικά)με τον οποίο η μόνη  αποδεδειγμένα  διαφορά ήταν η δημαρχιακή καρέκλα!
Η ηθική και πολιτική ήττα των "ιδιοκτητών" του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ στη Πάρο είναι δεδομένη.Αυτονόητη και η αμφιβολία για την συνέπεια της κ. Επάρχου Το ερώτημα είναι τι θα πράξουν αμφότερα τα στελέχη και οι ψηφοφόροι  στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου