Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ:ΤΡΕΙΣ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

Συχνά-πυκνά απασχολούν την κοινή γνώμη δημοσιεύματα εφημερίδων και κραυγές πολιτικών παραγόντων σχετικά με την ανάγκη να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα στη Πάρο.
Οι πολίτες έχουν πλέον εξοικειωθεί με την ιδέα της περιοδικής επανάληψης αυτού του φαινομένου ιδιαίτερα κατά τη προεκλογική περίοδο.
Στο πλαίσιο της προεκλογικής τακτικής συνηθίζεται να χρεώνεται στην εκάστοτε δημοτική διοίκηση αδυναμία παρακολούθησης και εκτέλεσης των έργων αυτών.
Καταγγέλεται η ανεπάρκεια, η αδιαφορία, η ανικανότητα του δημάρχου (του όποιου δημάρχου) να προωθήσει τα ζωτικής σημασίας θέματα του τόπου, ταυτόχρονα η αντιπολίτευση ευαγγελίζεται την ως δια μαγείας πραγματοποίησή τους .
Πόσο κοντά στη πραγματικότητα ευρίσκεται μια τέτοιου είδους ανάλυση; Δυστυχώς για τους θεωρητικούς της απέχει έτη φωτός. Κανένας δήμαρχος όσο οκνηρός ή ανίκανος και να είναι δεν θα επιθυμούσε τη στασιμότητα, όταν η όλη εργασία για την ομαλή και έγκαιρη διεκπεραίωση ενός έργου επαφίεται στο πατριωτισμό και στην αποτελεσματικότητα του υπηρεσιακού μηχανισμού, ειδικότερα των τεχνικών υπηρεσιών. Δουλειά του πολιτικού δεν είναι ούτε η σύνταξη, ούτε η ωρίμανση των μελετών, ούτε η κατασκευή του έργου.
Δουλειά του είναι να εκφράζει σθεναρά τη πολιτική βούληση και απαίτηση της κοινωνίας γι αυτά
Όλα τ' άλλα είναι για να προσδίδουμε περιεχόμενο στην προεκλογική μας ρουτίνα κοροιδεύοντας τους ψηφοφόρους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου