Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Αντιμνημονιακή ή Αυτοδιοικητική η ψήφος;

Επιγραμματικά έτσι θα μπορούσαμε να διατυπώσουμε το πραγματικό δίλημμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.
Όσο κι αν από ορισμένες πλευρές επιχειρείται να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες και να εμπλακούν σε μια ανούσια συζήτηση περί στήριξης της κυβέρνησης ή περί  "αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική"και στις εντολές της τρόικας, η ανάγκη να διοικηθεί ο δήμος και να αντιμετωπιστούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα είναι παρούσα και σήμερα και πολύ περισσότερο από την 1.1.2011.
Οι ιδεολογικές παλινδρομήσεις της ευρύτερης αριστεράς,η φιλότιμη προσπάθεια της κυβέρνησης να αναστρέψει το σε βάρος της κακό κλίμα, αλλά και το αμφίσημο της πολιτικής πρότασης της κεντροδεξιάς, μόνο ως πολιτικά ανέκδοτα μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους πολίτες που αδιαφορούν για τα παιχνίδια της Αθηναικής πολιτικής κομπανίας.
Με εξαίρεση τις περιφερειακές εκλογές όπου ασφαλώς θα κριθούν τα κόμματα και οι πολιτικές τους κεντρικά, οι εκλογές για τους δήμους στοχεύουν όχι στην καταγγελία ή την αποδόμηση της όποιας κομματικής επιλογής, αλλά στη στήριξη και λειτουργία του πλέον δημοκρατικού και άμεσα ελεγχόμενου από τον πολίτη θεσμού της πατρίδας μας.
Καλές οι στηρίξεις και οι υπονομεύσεις των κυβερνητικών επιλογών, αλλά τα όργανα πλοήγησης   του δήμου θα κληθούν να τα στελεχώσουν άτομα με δυνατότητα να παράξουν πολιτική σκέψη  και  ν' αρθρώσουν πολιτικό λόγο και συνακόλουθα έργο ωφέλιμο για το τόπο και σε καμμία περίπτωση άτομα που θα εξαπολύουν άναρθρες κραυγές και ατέρμονο καταγγελτικό λόγο, θέτοντας σε λειτουργία τον αυτόματο πιλότο της αυτοδιοικητικής ανώμαλης προσγείωσης.
Θα κληθούν να τα στελεχώσουν άτομα με συγκρότηση και πρόταση κι όχι ευκαιριακοί συνοδοιπόροι που απλά βγάζουν το όποιο απωθημένο τους ενάντια στον Α ή Β υποψήφιο δήμαρχο ή σύμβουλο.
Ο κίνδυνος η ψήφος διαμαρτυρίας να εκφραστεί ΚΑΙ σε τοπικό επίπεδο δεν απειλεί κανέναν πρωθυπουργό ή άλλο κυβερνητικό αξιωματούχο.
Απειλεί το παρόν και το μέλλον του νησιού που θα μπεί σε μεγάλες περιπέτειες.
Κι ευτυχώς αυτό το γνωρίζουν καλά οι παριανοί πολίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου