Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η ανεξαρτησία των εξαρτημένων

Υπερβολική αποδείχθηκε η φαιά ουσία που αναλώσαμε το τελευταίο εξάμηνο για την εξακρίβωση κι επιβεβαίωση της ανεξαρτησίας των θεωρούμενων ως αδιαφιλονίκητων δρομέων στο τελικό της κούρσας για τη δημαρχία.
 Θα μου πείτε γιατί. Ηλίου φαεινότερον! Απαιτήθηκε να διανύσουν ελάχιστα μέτρα από την αφετηρία για να χάσουν τη ψυχραιμία τους και ν' αποκαλύψουν το αληθινό τους πρόσωπο, εκείνοι που μετ' επιτάσεως αυτοπροβάλλονταν ως το απαύγασμα της ανεξαρτησίας και της υπερκομματικότητας και να συρθούν σε πράξεις που προσβάλλουν πρωτίστως τη νοημοσύνη των πολιτών και δευτερευόντως τους ίδιους, αν έχουν φυσικά συναίσθηση του τί πράττουν!
Προεξαρχούσης της επάρχου μας που εμφανίζεται να ελκύεται από κάθε πρόταση συνεργασίας απ' όπου κι αν προέρχεται με ελάχιστο προαπαιτούμενο και οπωσδήποτε ως κοινό παρανομαστή την Αντι-Βλαχογιάννη γραμμή, η ρητορική περί ενδιαφέροντος για το μέλλον του τόπου  και ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης ηχεί παράταιρα στ' αυτιά μας.
Ένας πολιτικός παράγοντας με κομματική ένταξη (αυτό αποσιωπάται εντέχνως)δεν νομιμοποιείται σε καμμία περίπτωση να "συνομιλεί" με παράγοντες άλλων κομμάτων με αποκλειστικό γνώμονα και στόχο την κατάκτηση της εξουσίας, έξω και πάνω από ηθικοπολιτικές αρχές και κανόνες δεοντολογίας.
Ο έτερος καπαδόκης της παριανής μεταμοντέρνας πολιτικής φιλοσοφίας, αχρηστεύοντας εν ριπή οφθαλμού όλο το ιδεολογικό υλικό που σώρευσε επί οκταμήνου περί ανατροπής του "παλιού" και "σάπιου" σκηνικού, περί ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού και άλλα ευφάνταστα που όμως διατυπώθηκαν με μία εξαιρετικά σκληρή έως προσβλητική γλώσσα, σύρθηκε εκ των πραγμάτων (πρόδηλη η αδυναμία να πορευτεί μόνος εξ αρχής) σε μια διαδικασία αυτοαναίρεσης και αυτοχειριασμού, επιδεικνύοντας ένα ακραίο πολιτικό αμοραλισμό, υποτάσσοντας τα πάντα στο στόχο της πολιτικής επιβίωσης.
Απέδειξαν περίτρανα πως η διακηρυχθείσα ανεξαρτησία τους ήταν φενάκη .
Κάθε πράξη και κάθε επιλογή εναρμονίζεται με την  αφόρητη εξάρτηση από την λατρεία της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου