Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

TIMES TO REMEMBER

Έχουμε στηλιτεύσει επανειλημμένα τη στάση  μέσων ενημέρωσης σχετικά με τα τοπικά δρώμενα. Ορισμένοι θεωρούν πως η άποψή μας είναι ακραία κάποιοι άλλοι την θεωρούν ολίγον υπερβολική .
Ποιός τελικά έχει το δίκιο με το μέρος του;
Ας αφήσουμε τους πρωταγωνιστές να "μιλήσουν" με τα ίδια τους τα γραφόμενα:
"...είναι άγνωστο γιατί, ακολουθεί ( η κ.Πρωτολάτη)μια στρατηγική αποστάσεων που εκφράζεται με αντιπαραθέσεις,αιχμές και στοχευμένες επιθέσεις  εναντίον παραγόντων του δήμου ακόμα και άλλων στελεχών."
"προφανής είναι και η επιλογή της να δημιουργεί σχέσεις και να συνεργάζεται με οποιονδήποτε η δημοτική αρχή έχει "ανοιχτή"πολιτική αντιπαράθεση."
"ως γιατρός (εννοεί τον κ. Γ.Ξένο) εκτιμάται από τους παριανούς που έχει κουράρει αλλά και από εκείνους που τον έχουν γνωρίσει έμμεσα εξαιτίας της επιστημονικής του ιδιότητας.Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο όσο αφορά ζητήματα του νησιού. Πολλοί τον έχουν κατηγορήσει για θέσεις του κατά το παρελθόν ιδίως σε ζητήματα που αφορουν τον τουρισμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "απο την Αθήνα είναι εύκολο κανείς να μεγαλοστομεί για θέματα που αφορούν την Πάρο και την σκληρή της καθημερινότητα, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα".
"Αεροδρόμιο εν όψει .Σίγουρο το έργο πλέον απομένει μόνο η δημοπράτηση".
Αν τα παραπάνω τα είχε γράψει κάποιο έντυπο που πλέον δεν υφίσταται ή τα είχε πεί κάποιος συνταξιοδοτημένος πολιτικός έλάχιστη σημασία θα είχε.
Το γεγονός ότι αυτά είναι δημοσιευμένα στο έντυπο που αβαντάρει την υποψηφιότητα της επάρχου, δημιουργεί άλλα δεδομένα όσον αφορά το τεράστιο ζήτημα της αξιοπιστίας και της σοβαρότητας.
Γιατί τώρα θα κληθεί να αναλάβει το βαρύ καθήκον της ωραιοποίησης και εξιδανίκευσης του πολιτικού μεγέθους που πριν λίγα μόλις χρόνια απαξίωνε, όχι τυχαία ασφαλώς αλλά πάντως απαξίωνε.Γιατί τώρα θα κληθεί να παρουσιάσει στελέχη της παράταξης της κ. Πρωτολάτη με επαίνους και έπαθλα και όχι δήθεν απόρριψη.
Γιατί τώρα θα κληθεί να εξηγήσει πως ένα έργο εξαγγέλεται και ξαναεξαγγέλεται και ξαναεξαγγέλεται και ποτέ δεν ολοκληρώνεται και αντί το δημοσιογραφικό μέσο να ενημερώνει αντικειμενικά και αδέσμευτα τους πολίτες να παίζει με τις λεπτές ισορροπίες στα γυμναστικά όργανα της εξουσίας.
Τα παραδείγματα βεβαίως είναι πολλά και δεν μπορούν να εξαντληθούν σε ένα μόνο κείμενο.
Επί του παρόντος αρκούμαστε σ' αυτό  και θα επανέλθουμε αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου