Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Κριτήρια επιλογής υποψηφίων

Το κάλεσμα της κάλπης σήμανε κι οι πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου  (υποχρέωση το λέμε εμείς) έχουν αρχίσει τις συζητήσεις στους χώρους εργασίας, στους χώρους αναψυχής,όπου τέλος πάντων συνευρίσκονται και συναντιώνται, προσπαθώντας να καταλήξουν στην ορθότερη και καλύτερη για το τόπο επιλογή.
Ο προβληματισμός είναι έντονος κι έχει να κάνει κυρίως με τα πρόσωπα που εμφανίζονται ως διεκδικητές μιας θέσης στο δημοτικό συμβούλιο. Η εμπειρία των παρελθόντων ετών, εμπειρία τραυματική, τους ωθεί να προτιμήσουν άτομα ικανά και προσοντούχα,άτομα που θα δρούν και θα παρεμβαίνουν,άτομα με πολιτικό λόγο και σθένος, άτομα με επιχειρήματα και προτάσεις, όχι κατ ανάγκη του στενού φιλικού ή οικογενειακού περιβάλλοντος όπως κατά κανόνα συνέβαινε ως τα σήμερα.
Η οπτική φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο και σημαντικό ρόλο σε τούτη την αλλαγή έπαιξε η εικόνα του οργάνου αυτού τις 3 τετραετίες που τέθηκε σε ισχύ ο καποδιστριακός ενιαίος δήμος Πάρου.
Σύμβουλοι που έτυχαν της επιδοκιμασίας κι εκλέχτηκαν με ικανό μάλιστα αριθμό ψήφων λόγω οικογενειακών κι άλλων "αβαντάζ", αρκέστηκαν σ' ένα διακοσμητικό ρόλο,κάποιοι απ' αυτούς μάλιστα έγιναν άφαντοι, ενώ άλλοι που αναδείχθηκαν με μικρότερο αριθμό ψήφων έδρασαν εντός κι εκτός αιθούσης του συμβουλίου , παράγοντας έργο χρήσιμο για το τόπο .
Βλέποντας κι εκτιμώντας τέτοιες συμπεριφορές ο ψηφοφόρος θ' αποτίμήσει την παρουσία και την δράση κάθε ενός από τους εν ενεργεία που θα ξαναεκτεθούν και θα αξιολογήσει την μέχρι σήμερα διαδρομή στα κοινά όλων εκείνων που δεν έτυχε να ξαναεκλεγούν. Ασφαλώς θα κρίνει με ελαστικότερο τρόπο όλους εκείνους που κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση και εκτιθενται για πρώτη φορά σε συλλογική  εκλογική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου