Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ Η ΕΥΘΥΝΗ

Συνηθίζεται στις δημοτικές εκλογές κι ενώ οι μηχανισμοί παραγωγής στείρου φανατισμού δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς, να επιχειρείται να κυριαρχήσει ένα χαζοχαρούμενο κλίμα, κλίμα που ευνοεί αυταπόδεικτα και αναπόδραστα τις πλευρές εκείνες που δεν έχουν τίποτα νέο να κομίσουν, τίποτα νέο να ευαγγελιστούν για τις τοπικές κοινωνίες.
Εμφανίζονται λοιπόν οι φιλοδοξούντες να διαδραματίσουν ρόλο στις εξελίξεις, ως αυτονομημένες πολιτικές οντότητες, που κατά ένα μυστήριο τρόπο δεν επικοινωνούν με την γύρω ατμόσφαιρα και υποκρίνονται πως δεν αντιλαμβάνονται τα όσα απαράδεκτα και εξοργιστικά συμβαίνουν και απειλούν μεσομακροπρόθεσμα την κοινωνική συνοχή.
Κυριαρχούσης της λογικής "να πάμε στις εκλογές και τ' άλλα θα τα δούμε στο μέλλον" επιτρέπουν (αν δεν υποθάλπουν) την ασυδοσία της λασπολογίας και κατασυκοφάντησης των αντιπάλων πλευρών.
Η έντιμη πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση παραχωρεί τη θέση της στην πολεμική άνευ κανόνων και αρχών,όπου κάθε τι που κινείται πολιτικά σε αντίθετη κατεύθυνση, αποτελεί στόχο και κάθε αντίπαλος θήραμα.
Την συμπεριφορά αυτή την έχει αναγάγει σε τεχνοεπιστήμη το γνωστό εκδοτικό κέντρο, που μετά από μια σχεδόν δεκαετή στήριξη άνευ προσχημάτων και ορίων της πλευράς Ραγκούση-Βλαχογιάννη, τώρα ανακάλυψε τον ανεκτίμητο πολιτικό θησαυρό στο πρόσωπο της μέχρι ολίγων μηνών πριν βαλλόμενης εκ μέρους του επάρχου κ. Πρωτολάτη.
Όσοι στοιχίζονται στο ψηφοδέλτιό της πρέπει να αντιληφθούν και να καταγγείλουν αυτές τις πρακτικές, γιατί είναι μαθηματικά βέβαιο πως κάποια στιγμή θα τ' αντιμετωπίσουν οι ίδιοι στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον, όχι βέβαια ως θεατές αλλά ως θύματα.
Και τότε θα είναι αργά για δάκρυα, όπως είναι αργά και για εκείνους  που στο παρελθόν δεν βγήκαν θαραλέα να καταγγείλουν αυτές τις μεθόδους και να ορθώσουν το πολιτικό τους ανάστημα στην επέλαση  των αθέατων υποβολέων της παραεξουσίας.
Όσοι ισχυρίζονται πως το θέμα δεν τους αφορά, επιδιδόμενοι με αδιαφορία, ψυχρότητα και αναλγησία στον αγώνα της ψηφοσυλλογής, πλανώνται πλάνην οικτρά.
Η ευθύνη βαραίνει τους πάντες: και εκείνους που δρούν με αθέμιτα και καταδικαστέα μέσα και εκείνους που δεν αντιδρούν παριστάνοντας τους αμέτοχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου